Pressmeddelande från Färsking

FÄRSKING OATSMOOTHIE – MER FROAT* TILL FOLKET!

Efter granola kommer smoothie. Så lyder kanske inte ordspråket (ännu). Men för uppstickarföretaget Färsking är steget från succéåret på flinghyllan till mellanmålskategorin lika naturligt som nyheten i sig – en smarrig och mättande OatSmoothie med goda frukter, en patenterad havrebas och utan onödiga tillsatser, sötningsmedel eller tillsatt socker. Färskings OatSmoothie finns i butik nu.

När de unga entreprenörerna Amanda Larsson och Calle Rosengren grundade Färsking var visionen tydlig: att möjliggöra bättre hälsa för unga. De gör det under parollen ”No Junk, Just Funk!” som går ut på att ersätta det dåliga i mathyllan med schyssta grejer. Hösten 2018 lanserades Färskings granola, en nyhet som snabbt gjorde succé och tog plats på flinghyllor i hela landet. Nu tar sig Färsking an en ny livsmedelskategori och lanserar OatSmoothie – ett innovativt mellanmål som kombinerar det bästa av två världar: smarriga frukter och fiberrik havre. Den nya OatSmoothien kommer i tre smaker, Persika & Havtorn, Kokos & Ananas och Hallon & Blåbär, och är perfekt för den som är på jakt efter ett näringsrikt och mättande mellanmål.

– Vi ville ta fram en produkt som vi själva saknade på marknaden. Vi älskar smoothies och ville skapa något som utvecklar smoothiehyllan. Så vi tog fram en smoothie med mer fiber och protein och mindre sockerarter, lite som en smoothie 2.0. Resultatet blev vår OatSmoothie, ett perfekt mellanmål som går rätt in i laguppställningen i vår kamp för bättre hälsa. Att fortsätta utveckla schyssta produkter är lika naturligt för oss som ingredienserna i vår OatSmoothie. Vår resa har bara börjat, säger Calle Rosengren, grundare av Färsking.

Gjord på frukt och en patenterad havrebas
Färskings OatSmoothie är gjord på frukt och en patenterad havrebas och innehåller inget socker, stabiliserings-, emulgerings- eller förtjockningsmedel. Havrebasen har tagits fram av företaget Glucanova och är ett resultat av över 10 års forskning och utveckling, där havrens näringsmässiga fördelar bevaras i processen. OatSmoothien kräver ingen kyld förvaring vilket gör den till ett smidigt mellanmål för den som vill ha något gott och mättande i farten. Den är förpackad i pappersburk och kan återvinnas med vanliga hushållskartonger.

OatSmoothien lanseras i smakerna Persika & Havtorn, Kokos & Ananas samt Hallon & Blåbär och finns på ICA från och med vecka 39.

* Froat = fruit + oat, såklart!

Om Färsking

Färsking är ett företag av unga, för unga. Vi tar fram schyssta produkter med målet att förlösa kraften hos ungdomar. Vårt löfte är alltid No Junk, Just Funk!
Läs mer om oss på: www.farsking.com